Topul celor mai bune destinatii de vizitat in 2019-2020

Cu o lume plină de destinații fascinante, alegerea locului perfect pentru vacanță poate prezenta o provocare.

De aceea, Lux Travel Blog a folosit opinii ale experților, voturi ale utilizatorilor și tendințe actuale, pe lângă evaluarea obiectivelor turistice, culturilor, frumuseții scenice, scenelor alimentare și multe altele, pentru a întocmi această listă.

 Utilizați aceste recomandări pentru a vă elabora lista de detaliata.

1. PARIS

Sursa : Jacek Zarzycki

Toată lumea ştie ceva despre Paris. Capitala Franţei, oraşul iubirii, o frumoasă metropolă a artei, arhitecturii, istoriei, culturii şi a modei.

Vă puteţi îndrăgosti aici, arhitectura clădirilor este cea mai frumoasă din această ţară şi puteţi petrece mult timp aici şi veți simţiţi că nu e de ajuns.

Însă călătorii se îndrăgostesc cu adevărat de cafenele pitorești ale orașului, piețele vibrante, districtele comerciale la modă și farmecul inconfundabil je ne sais quoi.

2. INSULA DE SUD , NOUA ZEELANDA

Sursa : Sam Evans

Insulele de Sud din Noua Zeelandă iti ofera peisaje maiestuoase la fiecare rând, de la munți dramatici la fiorduri până la ghețari.

 Aici, puteți explora Parcul Național Fiordland, o zonă a patrimoniului mondial UNESCO sau să priviți cerul înstelat de la Observatorul Mount John. De asemenea, vă puteți delecta cu peisajele din Queenstown, puteti sa explorați doi dintre cei mai accesibili ghețari din lume de pe coasta de vest sau să gustați mâncăruri delicioase in Marlborough.

3. ROMA

Sursa : Oliver Astrologo

Când vizitezi orașul etern , pregăteste-te să vezi câteva atracții obligatorii, printre care Colosseumul, Fântâna Trevi și Panteonul. Comorile suplimentare precum Bazilica Sf. Petru și Capela Sixtină pot fi găsite în apropierea orașului Vatican. Evadează de mulțimile turistice cu o plimbare amurgă pe străzile pietruite din Trastevere. Și fă-ți timp să probezi anumite delicatese ale Romei la Mercato Centrale Roma.

4. LONDRA

Sursa : Hungry Passport

Cartierele electrice , care adăpostesc o combinație de repere istorice și atracții moderne, vă pot ține ocupat timp de cateva zile. Dacă este prima oară, iti recomand sa vizitezi London Eye , Tate Modern , Palatul Buckingham sau Muzeul Britanic dupa care aseaza-te la un ceai clasic de după-amiază.                 

Cel mai bun moment pentru a vizita sunt lunile mai calde, dar fiți atenți că aceste luni sunt și cele mai aglomerate și mai scumpe ale anului.

5. MARELE CANION

Sursa : National Geographic

Măsurând aproximativ 277 mile lungime, 18 mile lățime și o adâncime de 1.600 de metri , Grand Canyon oferă o mulțime de activități în aer liber pentru toată lumea, de la excursii de o zi la junkies de aventură.

Plimbați-vă pe traseele populare Rim și Bright Angel ale parcului, te mai poti delecta cu o plimbare în apele râului Colorado sau vizualizați peisajul de sus în timpul unui tur cu elicopterul.

6. YOSEMINTE

Sursa : National Geographic

An de an, milioane de vizitatori călătoresc în Parcul Național Yosemite pentru a rămâne fascinati de minunile naturale, cum ar fi Half Dome și Yosemite Falls. Poti observa priveliști panoramice precum Glacier Point și Tunnel View. Poti face traseele de drumeție devreme deoarece in timpul zilei sunt o mulțime de oameni care caută sa faca fotografia perfectă.

7. BARCELONA

Sursa : GlobeTrotterAlpha

Acest oraș este o uimitor pentru orice persoana : vizitatorii pot parcurge arhitectura medievală în Barri Gòtic, pot fotografia La Sagrada Família și pot admira de creațiile lui Gaudí din Park Güell. Între timp, restaurantele și cluburile de noapte din Las Ramblas sunt deschise la toate orele, în timp ce plaja La Barceloneta este locul perfect pentru a petrece timpul într-o zi caldă.

8. NEW YORK

Sursa : TheTravelingClatt

New York City găzduiește miloane de aventuri urbane: aici te poti lasa rătăcit prin Central Park, poti vizita exponatele de la Met, dar poti prinde si un spectacol pe Broadway sau poti face un tur al boutique-urile elegante ale SoHo-ului. Noaptea poti admira zgârie-nori strălucitoari din Manhattan.

9. MACHU PICCHU

Sursa : Brien Foerster

Machu Picchu este un sat incaș din secolul al XV-lea, situat în regiunea Cusco. Ruinele au fost redescoperite în 1911 de către arheologul Hiram Bingham, fiind unele dintre cele mai frumoase și enigmatice locuri străvechi din lume.

10. SYDNEY

Sursa : The American Tourist

Sydney oferă mai mult decât doar o serie amețitoare de repere (Sydney Opera House, Sydney Harbour, scaunul doamnei Macquarie și Sydney Harbour Bridge, pentru a numi câteva). Acest oraș australian se mândrește cu un climat cald, însorit, ideal pentru a vă bucura de lista lungă de festivaluri și evenimente sezoniere, precum și pentru relaxare sau surfing pe plaje de renume mondial precum Coogee, Bondi și Manly.

11. AMSTERDAM

Sursa : AbouTravel

Amsterdam este capitala oficială a Olandei însă instituțiile fundamentale ale statului, Curtea supremă de justiție, guvernul și parlamentul își au sediul în Haga. Linia de apărare fortificată din Amsterdam a fost înscrisă în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

12. SAN FRANCISCO

Sursa : National Geographic

Acasă pentru unele dintre cele mai recunoscute repere din America, inclusiv podul Golden Gate, Fisherman’s Wharf și Insula Alcatraz, San Francisco are capacitatea de a satisface curioși de toate vârstele. Trebuie sa-ti faci timp pentru a explora districtul Castro și pentru a mânca prin Chinatown.

Dacă nu aveți timp să vedeti toate locurile pe care San Francisco le are , o călătorie scenică pe una dintre telecabinele istorice ale orașului este obligatorie.

13. FLORENTA

Sursa : CBS Sunday Morning

Florența, este capitala regiunii italiene Toscana și a provinciei Florența. Este cel mai populat oraș din Toscana. Orașul se află pe râul Arno și este cunoscut pentru istoria și importanța sa în Evul Mediu și în Renaștere, în special pentru arta și arhitectura sa.

14. YELLOWSTONE

Sursa : The Potter Collector

Parcul Național Yellowstone a fost întemeiat la data de 1 martie 1872 fiind primul parc național din lume. El se află pe teritoriul a trei state federale nord americane iar 96 % din suprafața parcului se află pe teritoriul statului Wyoming, 3 % pe teritoriul statului Montana și numai 1 % pe teritoriul statului Idaho.

15. BANFF

Sursa : Travel And Discover

Amplasat printre Rockies-ul Canadian, acest parc național se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase vederi din lume.

Poti admira priveliști impresionante de pe valea Bow River de la Gondola Banff sau în timp ce schiezi versanții din cele trei stațiuni ale parcului.  Dacă vei vizita vara, nu rata șansa de a face canoe peste apa cristalină a lacului Moraine și de a merge pe traseul Muntele Tunelului.

16. PATAGONIA ARGENTINIANA

Sursa : National Geographic

Patagonia argentiniană este o vizită obligatorie dacă vă considerați un călător aventuros. Peisaje mondiale vă așteaptă în Patagonia de sud, în timp ce speciile pe cale de dispariție (gândiți-vă: pinguini magellanici) se plimbă pe Peninsula Valdés – un patrimoniu mondial UNESCO.

Un alt lucru obligatoriu: Ghețarul Perito Moreno, unul dintre singurii ghețari din lume care se dezvoltă, nu se micșorează. Și dacă sunteți în plină provocare, o drumeție prin Anzii din jur (în special Muntele Fitz Roy sau El Chaltén) ​​este de neuitat.

17. INSULELE VIRGINE BRITANICE

Sursa : One Man Wolf Pack

Insulele Virgine Britanice sunt un teritoriu britanic din Marea Caraibelor, cu capitala la Road Town, situat la est de Puerto Rico. Insulele formează arhipelagul Insulelor Virgine, împreună cu Insulele Virgine Americane.

18. ST. LUCIA

Sursa : Expedia

Punctată de hoteluri luxoase de tip boutique, această destinație din Caraibe este adaptată pentru indragostiti și pentru aventurieri. Cei în căutare de relaxare o vor găsi pe țărmurile neîngrădite ale insulei (în special Plaja Reduit și Anse Chastanet).

Sezonul uscat, din decembrie până în aprilie, este cel mai popular (și mai scump) moment de vizitat, însă călătorii care conștientizează bugetul pot găsi condiții meteorologice superbe și tarife de cameră mai ieftine dacă ajung în mai sau iunie.

19. PRAGA

Sursa : Expedia

Cu arhitectura gotică, renascentistă și barocă care împodobesc atracții de top precum Piața Orașului Vechi, Castelul Praga, Catedrala Sf. Vitus și Ceasul Astronomic din Praga.

Praga îi face pe călători să se simtă ca au pășit într-un basm. Asigurate că vizitezi popularul Pod Charles și atingi una dintre cele 30 de statui sfinte pentru noroc. Ca si tips iti pot spune ca Praga este bine aprovizionată cu săli de bere și pub-uri.

20. RIO DE JANEIRO

Sursa : Expedia

Rio de Janeiro ajunge an de an în listele cu cele mai vizitate sau recomandate destinații la nivel mondial În 2018, a intrat în „Top 25 Destinații din Lume”, conform TripAdvisor și este a doua recomandare în clasamentul pe America de Sud. Este deci un must-see.

Metropola este cunoscută pentru cel mai mare carnaval din lume, pentru stadionul Maracana, pentru plajele Ipanema și Copacabana, pentru munții cu forme deosebite, pentru muzica frumoasă, pentru statuia Cristo Redentoruna dintre noile minuni ale lumii.

21. MAREA BARIERA DE CORALI

Sursa : National Geographic

Cel mai mare sistem de recife de corali din lume – și una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii – oferă peisaje incredibile, indiferent dacă îl privești sub apă, din aer sau cu barca. Aici, veți găsi peste 600 de insule și 1.500 de specii de pește. Deși pot fi găsite o mulțime de locuri pentru scufundări și snorkeling de-a lungul coastei Queensland, in cazul in care nu-ti place aglomeratia poti face o excursie în Insulele Whitsunday.

22. COSTA RICA

Sursa : National Geographic

De la munții vulcanici la pădurile tropicale verzi până la țărmurile uimitoare, Costa Rica este unul dintre cele mai bine păstrate secrete din America Centrală – dar nu de mult. Explorați plajele de-a lungul Peninsulei Nicoya, plimbați-vă de-a lungul vulcanului Arenal și observați animale sălbatice exotice în îndepărtatul parc național Tortuguero. Asigurati-va că planificați o vizită în timpul sezonului uscat al țării sau în luniile decembrie sau aprilie

23. COASTA AMAFLI

Sursa : ProWalks

Puține locuri din lume pot rivaliza cu frumusețea naturală găsită de-a lungul Coastei Amalfi. Această regiune de-a lungul marginii sudice a Peninsulei Sorrentine din Italia găzduiește 13 orașe pitorești, construite în stâncile de pe litoral. Printre satele de pescuit pastate de pastel, veți găsi hoteluri și stațiuni de lux, plus o mulțime de vinuri și produse alimentare delicioase italiene, care variază de la rustic la rafinat.

Please follow and like us:
Anunțuri publicitare

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *