Tips & Trips Republica Dominicana

Inainte de a-ti face bagajele pentru un sejur in Republica Dominicana , fie ca este vorba de Punta Cana sau Bayahibe , este bine sa cunoasteti cateva informatii despre destinatie. Astfel , veti putea avea o vacanta placuta.

Valabilitate pasaport

In Republica Dominicana , puteti calatori doar cu pasaportul , care trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in tara.

Cetatenii romani , care calatoresc in Rep. Dominicana , in scop turistic , pentru o perioada care nu depaseste 90 de zile , nu au nevoie de viza de intrare in aceasta tara , insa trebuie sa detina un card turistic. Acesta se obitne de la consulatele Rep. Dominicane sau la punctele de trecere a frontierei , si costa aproximativ 10 dolari si este valabil 30 de zile.

Moneda Dominicana

                Moneda oficiala este peso Dominican , un peso avand 100 de centi. Pentru plata taxelor , este recomandabil sa luati dolari americani. La iesirea din Rep. Dominicana , puteti lua cu dumneavoastra cel mult 30 % din suma schimbata initial in peso , trebuind, astfel , sa prezentati chitanta initiala de schimb valutar.

Taxe pe aeroport

La iesirea din Republica Dominicana , va trebui sa achitati 20 $ , reprezentand taxa pentru iesirea din tara. Aceasta taxa nu este inclusa in tariful transportului si se poate modifica fara a fi anuntati in prealabil.

Diferenta de fus orar & electricitate

Rep. Dominicana se afla pe fusul orar GMT -4. Astfel , atunci cand Romania este la ora de vara , diferenta fata de Republica Dominican este de 7 ore ( daca in Romania este ora 11:00 A.M. in Republica Dominican ava fi ora 04:00 A.M. )

Desi in Republica Dominicana tensiunea la priza este de 110 V , in hoteluri tensiunea poate fi de 220 V. Daca luati cu dumneavoastra dispositive precum smartphone , tableta sau laptop , nu uitati sa achizitionati si un adaptor pentru stecher plat.

Sanatate si clima

Se recomanda sa consumati doar apa imbuteliata . Serviciile de sanitate sunt private , iar medicamentele de baza au , in farmaciile din jurul hotelului , un pret destul de ridicat.

Republica Dominicana are un climat tropical , cu o medie anuala de 28 0C , oferind , astfel conditii prielnice pentru vacanta pe tot parcursul anului.

Distante aproximative intre localitati :

Punta Cana – La Romana : 105 km

Punta Cana – Santo Domingo : 205 km

Santo Domingo – La Romana : 110 km

Cand sa mergi in Republica Dominicana ?

Cand sa mergi in Rep. Dominicana ? Iata cateva informatii care va vor ajuta sa luati decizia :

  • In Dominicana , vremea este cel putin tolerabila in lunile : Ianuarie ; Februarie ; Martie ; Aprilie ; Mai ; Iunie ; Iulie ; August ; Septembrie ; Octombrie si Noiembrie.
  • Cele mai bune luni pentru a merge la Santo Domingo sunt lunile Ianuarie ; Februarie ; Martie ; Aprilie ; Iunie ; Octombrie ; Noiembrie si Decembrie.
  • In medie , este cald pe tot parcursul anului in Santo Domingo.
  • Cele mai ploioase luni in acest oras sunt lunile Mai ; Iulie si August.  
  • Orasele cu cel mai bun climat sunt Puerto Plata ; Punta Cana ; Barahona ; Monteristi ; Sosua ; Altamira ; Bani Cabarete ; Luperon ; Pedernales ; Sabaneta si San Jose de Ocoa , cu o vreme buna cel putin 11 luni pe an.
  • Temperatura marii este potrivita pentru inot tot timpul anului in Santo Domingo.

În ianuarie vremea este perfectă în Republica Dominicană, dar doar în anumite orașe: Pedernales si Barahona.

 În aceste orașe, toate condițiile sunt potrivite ca dumneavoastră să vă bucurați la maxim de vacanța dumneavoastră: soarele este garantat, ploaia este rară iar umiditatea este acceptabilă. Este așadar luna ideală să vizitați aceste orașe!

În afară de Sabaneta, Montecristi, San Pedro de Macorís, Jarabacoa, Sosua, Boca Chica, Salvaleón de Higüey, Tenares, Villa Bisono, Cabarete, Concepción de la Vega, Bajos de Haina, Guaymate, Bayahibe, San Jose de Ocoa, Santiago de los Caballeros, Altamira, San Cristobal, Luperon, Santo Domingo, Punta Cana, Jimani, Puerto Plata, La Romana, San Francisco de Macorís, Baní si Insula Saona, vremea este încă bună în Sabaneta, Montecristi, San Pedro de Macorís, Jarabacoa, Sosua, Boca Chica, Salvaleón de Higüey, Tenares, Villa Bisono, Cabarete, Concepción de la Vega, Bajos de Haina, Guaymate, Bayahibe, San Jose de Ocoa, Santiago de los Caballeros, Altamira, San Cristobal, Luperon, Santo Domingo, Punta Cana, Jimani, Puerto Plata, La Romana, San Francisco de Macorís, Baní si Insula Saona. Aici, temperaturile sunt plăcute și vă permit să vizitați și să vă bucurați de soare.

Dacă nu mergeți să vă petreceți timpul pe un șezlong pe marginea piscinei, ci, de exemplu pentru hiking, orașele Salcedo, Moca, Cotui, Samana, Constanza, Arenoso, Bonao si Las Terrenas au o vreme ok, dar abia acceptabilă pentru această activitate în ianuarie.

Please follow and like us:
Anunțuri publicitare

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *