Muzeul Atlantic din insulele Canare, Spania

O noutate pentru turistul aflat in Insulele Canare o reprezinta Muzeul Atlantic din Insula Lanzarote, primul muzeu subacvatic din Europa, inaugurat in primavara lui 2016.

Muzeul Atlantic din Insulele Canare, Lanzarote, inedit si spectaculos. Sursa foto.

Muzeul se afla la o adancime de aproximativ 15 metri in ocean, iar sculpturile sale reprezinta refugiati, turisti, sau pur si simplu scene cotidiene, toate menite sa aduca un omagiu naturii si sa traga un semnal de alarma privind indiferenta omului la frumosul din jurul lui, precum si asupra schimbarilor climaterice din timpul nostru.

Muzeul se afla la o adancime de aproximativ 15 metri in ocean, iar ‘vizitarea’ lui dureaza aproximativ o ora. Sursa foto.

Aceasta splendoare subacvatica a fost creata de sculptorul si fotograful Jason deCaire Taylor, renumit pentru creatiile sale artistice regasite in alte doua astfel de muzee – unul in Mexic si celalalt in Grenada (Marea Caraibilor), considerat drept una dintre cele 25 de minuni ale lumii.

https://www.youtube.com/watch?v=-fpDst41xIk#action=share

Un bilet de… scufundare in aceasta lume costa 8 euro pentru snorkeling si 12 euro pentru scufundare. Durata ‘vizitei’ este de maxim 1 ora, cu program de luni pana vineri, intre orele 10-16, ultima intrare facandu-se la ora 15. Exista conditii privind accesul copiilor, acestea vizand in mod special adancimea scufundarilor, precum si accesul persoanelor cu probleme medicale.
Detalii, in caz de va aflati pe insula si vreti sa va bucurati de acest muzeu inedit, le gasiti pe pagina lui.

Please follow and like us:
Anunțuri publicitare

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *