Ghid calatorie Belek

Un teritoriu paradisiac, orasul din Turcia se afla pe malul Marii Mediteranene, fiind inconjurat pe partea de uscat de imense paduri de pini. In anul 1984 i-a fost recunoscut potentialul turistic, si de atunci s-a investit cu consecventa in acest domeniu, orasul capatand titlul de Centru Turistic al regiunii. Recent a fost ales de Ministerul Turismului sa fie un model in turismul Turciei, nu doar pentru turistul de azi, ci si pentru turistii din generatiile viitoare. Este consacrat pentru lanturile hoteliere de exceptie (peste 30 de hoteluri de 5 stele), pentru spatiile verzi, terenurile de golf, tenis, fotbal, utilitatile proiectate ca fiind de prima-clasa, promovand o atmosfera familiala ideala.

Belek este o statiune situata intr-un cadru natural feeric, scaldata de razele soarelui 300 de zile pe an. Constituie locul ideal pentru vacantele de relaxare dar si pentru cele active, avand o viata de noapte foarte bine dezvoltata (se gasesc aici cluburi de 5 stele in regim de „ultra all inclusive”).

Obiective turistice Belek

Cascada Kursunlu se afla in Belek, si a fost declarata Parc National in anul 1991, datorita faunei si florei bogate, precum si formatiunilor geologice interesante. In parc domina pinul, dar se gasesc maslini salbatici, arborele de mastic,salcia, smochinul, leandrul,menta salbatica, bambusul de apa si multe altele. Cascada in sine se formeaza din izvoarele care ies la suprafata.

Cascada Manavgat este una dintre cele mai cunoscute cascade din Turcia, si este o atractie turistica importanta, atat pentru peisajul unic pe care il ofera, dar si pentru restaurantele si terasele din jurul acesteia, care ofera posibilitatea de a o privi relaxandu-va la o masa. Cu un debit imens si o latime la fel de mare, aceasta cascada se afla printre cele mai vizitate locuri din Turcia.

Teatrul Aspendos reprezinta o locatie care nu trebuie ratata, fiind cel mai important si cel mai bine conservat teatru roman din intreaga Asia Mica. A fost construit la poalele unei coline in sec. II, avand o capacitate de primire de 15.000 de spectatori. Ulterior, a devenit un centru economic foarte important in epoca romana. Dar secarea raului Eurymedon pe care era situat, la finalul antichitatii, a pus punct trecutului glorios al orasului.

Turistii pot vizita aici apeductul roman care si-a conservat inaltimea originala (850m) si care aproviziona cu apa orasul, transportand-o de la o sursa aflata la 20 km distanta, o basilica, o agora (piata), un centru de fabricare a bijuteriilor (inca in functiune, fiind cel mai mare din tara) si scena alcatuita dintr-o fatada (la origine, din marmura) cu inaltimea unui teatru si dintr-o estrada cu cinci porti de acces.

Please follow and like us:
Anunțuri publicitare

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *