Dubai

Dubai este un oraș a cărui principală activitate este turismul. Din acest motiv, turiștii se pot bucura de un adevărat mix cultural, de deșert și clădiri impresionante, precum și de aromele specifice unui loc oriental veritabil, atunci când aleg această destinație de vacanță. O călătorie în acest oraș nu poate fi decât una fascinantă, din care vei pleca cu imagini și amintiri deosebite.

Cultura arabă mistică și arhitectura cosmopolit avangardistă a acestui oraș tânăr, considerat un adevărat tărâm al contrastelor, te vor impresiona. Pentru a avea parte de un sejur reușit în această locație, iată cele mai importante reguli de călătorie în Dubai, pe care este bine să le cunoști.
Informații generale despre Dubai
Dubai reprezintă cel de-al doilea mare Emirat, cu o suprafață de 3.900 km. Portul din acest oraș reprezintă sursa financiară a locuitorilor, datorită rolului său în cadrul industriei de tranzacționare a petrolului. În trecut, Dubai era considerată una dintre cele mai celebre cetăți ale negustorilor, aceasta fiind cea mai veche îndeletnicire moștenită de arabi de la navigatorii care traversau odinioară Golful Arabiei. Bazarurile tradiționale din Dubai sunt celebre și acum în rândul turiștilor. Astfel, nu ai cum să ajungi acolo și să nu pleci acasă cu suveniruri orientale speciale.

Atracții turistice în Dubai

Dubai este orașul în care poți descoperi atracții turistice contrastante, care te vor impresiona cu siguranță. Celebrele insule în formă de palmieri, pe care le vezi la tot pasul, în contrast cu impozanții zgârie-nori, formează o destinație unică de vacanță. În plus, Dubai este unul dintre locurile în care nu ai cum să te plictisești, întrucât poți practica numeroase sporturi precum golf, windsurfing, scufundări, pescuit, waterski și parasailing.
Mai mult decât atât, nu vei duce nici lipsa distracției pe nisip, o dată ajuns în acest oraș modern. Printre ședințele relaxante de shopping la mall poți opta pentru jeep safari, sandboarding sau sandskiing.. Dubai este capitală comerțului din Orientul Mijlociu, un oraș în care suvenirurile și mătăsurile colorate sau mirodeniile unice nu rămân neobservate, oriunde te-ai afla. Poți petrece zile relaxante în marile centre comerciale din acest oraș, pe plajă, la umbra celebrilor palmieri, în portul Dubai Creek pentru o plimbare culturală sau în Bastakiya, locul care încă mai păstrează atmosfera vechiului Dubai.
În Dubai ai acces la plaje, la safari, la centre urbane impresionante și mai ai şi posibilitatea de a merge la ski, o combinație de activități turistice pe gustul tuturor. Prin urmare, poți petrece vacanța perfectă alături de familie în acest oraș unic. Iată principalele reguli de călătorie pe care este bine să le cunoști pentru a evita surprizele neplăcute în Dubai.

Documete de călătorie în Dubai

Ai nevoie de un pașaport valabil timp de 6 luni de la data revenirii în țară. Nu se poate călători cu un pașaport temporar în acest oraș al Emiratelor Arabe Unite.
Este nevoie de viză doar pentru șederile care depășesc 60 zile. Viza emisă de EAU poate fi utilizată pentru sejururi care să nu depășească 30 zile, durata sa de valabilitate fiind de 60 zile de la data emiterii.
Condiții de transport
În Dubai, transportul se poate efectua cu mașini închiriate, cu taxiul, metroul sau cu autobuzul.
Există un tarif fix stabilit pentru toate companiile de taxi, iar șoferii sunt civilizați, oferind sfaturi de călătorie turiștilor. În plus, mașinile acestora sunt curate, iar prețurile sunt rezonabile, cu precizarea faptului că distanțele de parcurs între atracțiile turistice sunt considerabile.
Pentru transportul în comun veți avea nevoie de un card de transport, întrucât nu se poate plăti bilet în mașină sau șoferului.
Perioada ideală de călătorie
Cea mai bună perioadă de călătorie în Dubai este cea cuprinsă între lunile octombrie-aprilie, atunci când temperaturile sunt mai scăzute, de 24-25 grade.

Sănătate și siguranță

Nu este necesară vaccinarea atunci când călătoriți în Dubai.
Ochelarii de soare și cremele de protecție solară sunt necesare atunci când vizitați acest oraș renumit pentru temperaturile înregistrate.
Dubai este considerat unul dintre cele mai sigure orașe din lume.
Medicamentele pe bază de codeină sunt total interzise în Emiratele Arabe Unite.

Ce nu ai voie să faci în public în Dubai


Gesturile de afecțiune nu sunt permise în public.
Femeile trebuie să poarte haine care să le acopere umerii și genunchii atunci când se află în zonele publice, cu excepția plajelor la care pot să stea în costum de baie.

Este interzis consumul de alcool în locuri publice.


Nu este permisă abordarea unei femei necunoscute, fără acceptul acesteia.
Acum că ai descoperit principalele reguli de călătorie în această minunată destinație din Emiratele Arabe Unite, poți da startul planurilor de vacanță în Dubai. Stilul de viață cosmopolit, confortul unic, strălucirea Occidentului modern, ospitalitatea și șarmul lumii arabe îți vor oferi șansa de a petrece un sejur de neuitat în acest oraș.

Please follow and like us:
Anunțuri publicitare

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *