Descopera Kusadasi

Kusadasi

Kusadasi este un oras minunat de coasta la Marea Egee si coasta de vest a Turciei la numai 40 de minute cu masina de la Aeroportul Izmir. Acesta este una dintre cele mai mari aeroporturi din Turcia, care este accesibil tot timpul anului.

Cele mai vechi orase Efes, Didyma, Priene si Miletos, Templul lui Artemis, care este clasificata ca fiind una dintre cele Sapte Minuni ale lumii, impreuna cu Casa Fecioarei Maria sunt doar cateva dintre obiectivele turistice de mare interes unde se poate ajunge foarte usor din Kusadasi, fiind vizitate de sute de vizitatori.

Parcul National, bai termale, numeroase plaje clasificate cu blue flag, excursii zilnice cu barca si conexiuni de feribot catre insulele grecesti, din care Samos este cea mai apropiata, magazine, restaurante, baruri si tot felul de sporturi de apa, safari cu cai si jeep-ul va permite oricui sa se bucure de  fiecare minut petrecut in aceasta parte minunata a lumii .

Ephesus: In lumea antica, Efes a fost un centru de calatorie si de comert. Situat pe Marea Egee, la gura de varsare a raului Cayster, orasul a fost unul dintre cele mai mari porturi ale lumii antice.

Casa Fecioarei Maria: Casa este situata la varful muntelui Bulbul, la 9 km (15 mile) de la Selcuk. Potrivit legendei, Sf. Ioan a venit la Efes, cu Fecioara Maria, la patru sau sase ani dupa rastignirea lui Isus. In urma unei viziuni a calugaritei Catherine Emmerich, un grup de preoti Lazaristi a descoperit o casa, care este considerat  a fi locul unde Fecioara Maria a petrecut ultimele sale zile in anul 1891.

Templul lui Artemis: Considerat una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, Templul Efes „lui Artemis a fost dedicat zeitei de Hunt. Numai fundatia si o coloana au ramas din acest templu, care masura  o data  425 m lungime, 220 m latime si 60 m inaltime.


Sirince:  Inconjurat de dealuri de pasuni , casele sunt la numai 2 minute de centrul satului anterior grec  Sirince.Satul este o zona protejata si contine o multime arhitecturi unice, inclusiv 2 biserici. Labirint de strazi pietruite este ca si cand pasesti  inapoi in timp si pot fi explorate dupa cum dorim. Satenii prietenosi sunt bucurosi sa-si vanda ierburile culese de la munte, vinuri locale si obiecte de artizanat.Valea de plantatii de maslini si livezile de piersici, in care satul cuibareste, da cale la podgorii si paduri de pin, oferind oportunitati nelimitate pentru mersul pe jos.

„Daca avem un loc numit „paradis” pe pamant Krknca-Irince trebuie sa faca parte din acest paradis”. – Dido Satiroyo –

Pamukkale (Hierapolis):  sau Castelul de bumbac este un loc unic si nu poate fi compensata de nici un alt sit din lume. Relieful de aici este spectaculos. Ca urmare a numeroaselor miscari tectonice, in timp natura a creat o panorama fascinanta, care dezvaluie si vestitele bai de calcar. Calcarul a fost modelat de cutremurele care s-au produs aici si s-a stratificat, astfel incat a creat un fel de trepte. Un punct de atractie este si Piscina Cleopatrei, care este formata de unul din izvoarele principale Pamukkales si este pur si simplu minunat sa inoti in apa limpede precum cristalul.

Priene – Milet– Didyma: Completarea lantului de vestigii istorice, Priene, Milet si Didyma, trei perle ale lumii antice sunt situate in apropierea Kusadasi.
Intr-o zi este suficient pentru a admira arhitectura elenistica si romana de aceste trei orase.
Principalul punct de atractie este Templul lui Apollo, una dintre cele mai sacre locuri ale antichitatii, care pot fi inca admirate in Didyma.
Iubitorii de istorie pot descoperi misterele trecutului si pot admira Milet, locul de nastere al Thales filozof si matematician.

Please follow and like us:
Anunțuri publicitare

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *