Arhitectura verde. Cum ne-am putea transforma orasele in oaze de verdeata

Orasele verzi si smart sunt viitorul. Aceasta regasire si uniune cu natura nu ar trebui sa ne uimeasca – in definitiv, din natura ne tragem suflul.

Undeva in anii ’70, cand multi oameni de stiinta semnalau gradul extrem de poluare ce distrugea mediul, a aparut si notiunea de ‘arhitectura verde’. Sustinuta de arhitectii si inginerii preocupati de impactul omului asupra naturii si sustenabilitatea constructiilor, arhitectura verde este un curent chiar mai valabil astazi, cand incearca sa razbeasca dincolo de interesele economice ale investitorilor si consumatorilor.

Cum ajungi la un oras verde? Sunt abordari care sustin intregrarea copacilor si a plantelor in cladiri pentru atenuarea impactului psihologic al vietii din orase. Apoi, plantarea de gazon si tufe inflorite pe acoperisurile cladirilor permite folosirea acestora ca spatii de recreere. Studiile au demonstrat ca pana si un mic parc poate reduce puternic temperaturile locale la nivelul strazii, si ca spatiile verzi in general au un impact fizic si psihologic substantial asupra mediului urban.

Practic, vorbim de grija ca fiecare spatiu nefolosit sau betonat inutil azi sa fie transformat intr-o oaza de verdeata. Iata un video care iti explica scurt si la obiect despre ce e vorba:

Please follow and like us:
Anunțuri publicitare

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *