12 locatii pentru calatorii singuri.

Astazi , o sa iti prezint cateva locatii pe care ai putea sa le vizitezi din postura de calator singur.

Nu foarte multe lucruri iti pot trezi adrenalina din sange si voiosia din suflet asa cum o fac calatoriile mai ales cele efectuate de unul singur. Aceasta probabil este singura cale de a-ti face noi prieteni , in vreme ce descoperi fara oprire minunata planeta a noastra.

Daca tocmai te pregateai sa te intrebi incotro sa o pornesti mai , strabate cu privirea cele de mai jos si descopera cele mai uimitoare locatii pe care sa le vizitezi din postura de calator singur.

PORTLAND

Este un oras situat in nord-vestul Statelor Unite ale Americii , in apropiere de confluenta raurilor Willamette si Columbia in statul Oregon. Acesta este cel de-al 28 lea oras ca numar de locuitori din Statele Unite. Se spune despre acesta , ca este cel mai ecologic sau “verde” oras din Statele Unite si al doilea din lume. Portland este cel mai populat oras din Oregon si al treilea din Pacific Northwest , dupa Seattle , Washington si Vancouver , British Columbia.

Orasul este situat pe malul fluviului Columbia , care desparte statele Oregon si Washington ; este strabatut de raul Willamette , care il imparte in jumatate. Este inconjurat de munti , dintre care Mount Hood (“Muntele Caciula”) este cel mai cunoscut.

Datorita faptului ca orasul este aproape de Oceanul Pacific , clima este foarte umeda toamna , iarna si primavara , in timp ce vara este placuta. Datorita iernilor domoale , in acest oras se stabilesc multe persoane in varsta.

Se mai spune ca numele orasului Portland (statul Oregon) este “Micul Beirut” pentru ca 30.000 de libanezi au invadat tot statul american nordic Oregon.

SEATTLE

Seattle este cel mai mare oras din regiunea numita Pacific Northwest a Statelor Unite a Americii. Seattle se gaseste in partea de nord-vest a statului Washington , intre Puget Sound si Lake Washington , la aproximativ 174km (108 mile) de granita canadiano-americana in comitatul King , fiind resedinta acestuia.

Ca si tips , iti pot spune ca Seattle este considerat locul de nastere a muzicii grunge , si are o reputatie de mare consumator de cafea. Cele mai mari companii de distributie a cafelei fodate in Seattle sunt Starbucks , Seattle’s Best Coffe si Tully’s. In afara de aceste companii , in Seattle exista numeroase cafenele si firme independente de prajit cafeaua.

INFO : Seattle a fost gazda Conferintei ministeriale a Organizatiei Mondiale a Comertului ( World Trade Organisation , WTO ) din 1999 , marcata de demonstratii anti-globalizare. Cercetatorii din cadrul Central Connecticut State University au clasificat in 2005 Seattle ca orasul cu locuitorii cei mai culti.

LAS VEGAS | orasul care nu doarme niciodata |

Ohhhh…. Las Vegas , cunoscut si de “Vegas” , este cel mai mare oras din statul Nevada al Statelor Unite ale Americii si capitala comitatului Clark. Este cunoscut ca una dintre cele mai populare destinatii turistice.

Las Vegas este recunoscut International ca un oras de vacanta cu hoteluri si locuri de odihna , magazine si faimoasele cazinouri pentru jocuri de noroc. Vegas-ul a luat nastere in anul 1905 , iar localitatea a obtinut titlul administrativ de oras in 1911 , datorita unui ritm de crestere sustinut , Las Vegas a devenit cel mai mare oras din Statele Unite fondat in secolul al XX-lea , asemanator cu Chicago , care este considerat cel mai mare oras fondat in secolul XIX-lea. Acesta a avut un numar de 37 de milioane de turisti in anul 2010 si de 39,2 milioane in 2007.

NEW ORLEANS

Este un oras din statul Louisiana , Statele Unite ale Americii , care a luat nastere in anii 1910 cand compania Albert Baldwin Wood a reusit sa usuce terenul orasului , care inconjurat de mlastini.

New Orleans a fost numit dupa Orleans , un oras situat pe malul Raului Loara , in centrul Frantei. El mai este cunoscut pentru cartierul vechi French Quarter ( Cartierul Francez ) , cu arhitectura din perioada de colonizare spaniola si franceza , precum si pentru bucataria creola. Acesta , de asemenea , este renumit pentru festivaluri , mai ales Mardi Gras , si este considerat leaganul jazzului.

Orasul este adesea mentionat ca unul aparte din America.

HONOLULU

Capitala statului Hawaii , Statele Unite ale Americii , este o importanta statiune balneara si de agrement. Orasul este situat in golful Mamala de pe insula Oahu , a treia insula ca marime din arhipelag. Orasul isi datoreaza numele asezarii sale georgrafice avantajoase , “Honolulu” insemnand “locul protejat”.

Aviatia americana isi desfasoara activitatea in Baza Aeriana Hickam , iar marina Pearl Harbor , desi in realitate tot vestul orasului Honolulu este folosit de infrastructura militara. In imediata apropiere a bazei aeriene se afla aeroportul civil , care serveste annual aproximativ 22.000.000 de pasageri. Intre obiectivele militare si plaja se intinde centrul orasului.

CHICAGO

Acesta este cel mai mare oras din statul Illinois si al treilea oras ca marime din Statele Unite ale Americii , dupa New York si Los Angeles. Orasul este un centru important fianciar si industrial al Americii de Nord , fiind de asemenea cunoscut pentru diversitatea sa etnica , dar si pentru importanta sa in reteaua de transport americana , avand al doilea aeroport din SUA ca numar de pasageri. ( Aeroportul International Chicago O’Hare ) rivalizand cu Aeroportul International Atlanta.

Chicago se situeaza in zona cunoscuta in Statele Unite sub numele de Midwestern , “vestul mijlociu” , fiind localizat in partea nord-estica a statului Ilinois , care impreuna cu zona mai extinsa a orasului , numita Chicagoland , sunt situate pe marginea unuia din marile lacuri ce despart SUA si Canada , lacul Michigan.

INFO : Chicago este orasul unde s-a construit primul zgarie-nori , Home Insurance Building , astazi fiind capitala arhitecturala , culturala , financiara a “Midwest”-ului american.

SAN FRANCISCO

Numele oficial complet este [The] City and County of San Francisco Orasul si Comitatul San Franciscoeste cel de-al patrulea oras ca marime din California si al paisprezecelea ca marime a populatiei din US. San Francisco este situat in varful peninsulei San Francisco si este locul central al ariei geografice numita “San Francisco Bay Area.

Conform unei analize publicate de Culture Trip in 2016 , face parte din primele zece cele mai moderne orase din lume.

INFO : Aceasta metropola este capitala IT-ului , aici orice idee pe care o ai poate deveni foarte rapid afacere , care sa-ti genereze un profit destul de substantial , tu tot ceea ce trebuie sa faci este sa te inscrii la newsletter sa aflii cand sunt evenimentele cele mai importante din San Francisco la care ar trebui sa fii prezent pentru a fii in ton cu tehnologia.

WASHINGTON D.C.

Intr-un final am ajuns si la capitala Statelor Unite , care a fost fondata pe 16 iulie 1790. Articolul Intai al Constitutiei Statelor Unite ale Americii il prevede pe acesta , ca fiind un district federal , distinct de celelalte state , pentru a servi drept capitala nationala permanenta.

Orasul este localizat pe partea nordica a raului Potomac si se invecineaza cu statul Virginia la sud-vest si cu statul Maryland de celelalte parti.

Datorita navetistilor din suburbiile inconjuratoare , populatia se ridica la peste un milion in timpul zilelor de lucru. Centrele care constituie cele trei ramuri ale Guvernului Federal al Statelor Unite sunt localizate in District , ca si multe din monumentele si muzeele statului. Arhitectura orasului Washington este foarte variata. Sase dintre primele 10 cladiri din topul “America’s Favorite Architecturedin 2007 se afla in Districtul Columbia : Casa Alba , Catedrala Nationala Washington , Thomas Jefferson Memorial , Capitoliul Statelor Unite , Monumentul lui Lincoln si Vietnam Veterans Memorial.

NASHVILLE

Este capitala si cel mai populat oras al statului american Tennessee. Situat in nordul Tennessee de mijloc , Nashville este orasul principal al celei mai mari zone metropolitane din Tennessee.

Nashville este un centru pentru muzica , asistenta medicala , editura , inchisoare privata , banci si industrii de transport. Este gazda a numeroase colegii si universitati , precum : Tennessee State University , Vanderbilt University , Belmont University , Fisk University si lista continua …

LOS ANGELES

Cunoscut ca L.A. este cel mai mare oras din statul California si al doilea ca marime a populatiei din Statele Unite ale Americii , fiind intrecut doar de New York City. Los Angeles , este centrul cultural , financiar si comercial al sudului Californiei. Orasul este recunoscut pentru climatul mediteranean , divesitatea etnica si industria cinematografica si cea a divertismentului , fiind o metropola in continua expansiune.

Los Angeles este situat in bazinul Los Angeles , delimitat de Oceanul Pacific pe o parte si de muntii cu intaltimi de 3000 de metri pe cealalta parte.

Este o parte a regiunii urbane sau mega-orasul “Greater Los Angeles / Los Angeles-Long Beach CSA” , de asemenea face parte din Megalopolisul californian SanSan in care sunt incluse orasele San Diego si San Francisco.

INFO : Los Angeles este unul dintre motoarele economice semnificative ale Statelor Unite , cu o economie diversa intr-o gama larga de domenii profesionale si culturale. Los Angeles este faimos ca fiind caminul Hollywood-ului , centrul major al industriei divertismentului. Ca oras global , este incadrat pe locul 6 in topul oraselor globale si pe locul 9 in topul celor mai dezvoltate orase din punct de vedere economic.

Los Angeles este unul dintre cele mai cosmopolite locuri ale lumii. Oameni de pretutindeni au fost constant atrasi de calitatea sa de oras deosebit , vremea sa extrem de blanda , pozitionarea sa geografica de-a lungul a ceea ce se numeste geografic Pacific Rim Gateway , stilul de viata vibrant , energia ce pare a se degaja de pretutindeni si de speranta realizarii visului american ( American Dream ).

BOSTON

Boston este capitala , cel mai mare oras din Massachusetts si este unul dintre cele mai vechi orase din Statele Unite ale Americii , Cel mai mare oras din New England , Boston este considerat neoficial capitala acestei regiuni istorice , datorita impactului economic si cultural pe care acesta il are.

Cu multe colegii si universitati din zona orasului , Boston este un centru international al invatamantului superior si un centru de cercetari in medicina. Economia orasului este , de asemenea , bazata pe cercetare , electronica , inginerie , finante , tehnologie de ultima generatie , in principal biotehnologie. Ca urmare , orasul este un centru financiar foarte important.

Orasul a fost clasat pe locul intai pentru inovatii , atat in America de Nord cat si la nivel global.

Orasul se gaseste in centrul zonei metropolitane , Greater Boston , care include si orasele Cambridge , Brookline , Quincy , Newton , Massachusettes|Newton si multe alte comunitati suburbane situate mai departe de inima orasului Boston.

SAN DIEGO

Un oras de pe coasta Californiei de sud , aflat in coltul de sud-vest al Statelor Unite ale Americii. Este al doilea oras ca marime din California si al optulea din Statele Unite. Este o importanta statiune balneara , zona metropolitana este a 16 ca marime din SUA. Universitatea California si institutiile de cercetari din Torrey Mesa ofera o baza importanta de inovatii tehnologice , pe langa numeroasele companii de inalta tehnologie si biotehnologie din zona , precum Qualcomm , Neurocrine , Illumina si Genentech of Oceanside.

Intre atractiile turistice majore se numara plajele si golfurile zonei , parcul Balboa cu numeroasele sale muzee , gradina zoologica ( renumita in intreaga lume ) , Sea World , si Old Town , locul asezarii primilor colonisti spanioli.

INFO : Centrul orasului este in golful San Diego , protul celei mai mari flote din lume , incluzand doua super-portavioane (USS Nimitz si USS Ronald Reagan) , cinci vase-amfibii de asalt , multe alte subarmine si vase mai mici.

San Diego este cunoscut ca “locul natal al aviatiei navale” desi Pensacola , Florida sustine acelasi lucru. Acesta fiind totodata si orasul natal al wrestlerului Rey Mysterio , care activeaza in divizia SmackDown! a WWE.

ATLANTA

Este capitala si cel mai populat oras al statului american Georgia , respectiv centrul urban al celei de-a noua aglomerari urbane ( cunoscuta in Statele Unite ca zona metro ).

Atlanta este , de asemenea , sediul comitatului Fulton , desi portiuni din oras se extind si in comitatele inconjuratoare Clayton si DeKalb.

INFO : Locuitorii orasului sunt cunoscuti sub numele de Atlantans. 😉

In cazul in care ti-a placut articolul si ai vrea sa ma ajuti , l-ai putea distribui pentru a afla cat mai multe persoane care sunt cele mai frumoase locatii din America in care ai putea sa calatoresti singur.

P.S : Poti lasa un comentariu in care sa specifici despre ce ai vrea sa citesti pe blogul Lux Travel.

Please follow and like us:
Anunțuri publicitare

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *